Pages

Thursday, October 28, 2010

Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem


$7.00 pergi ke mahkamah di Selangor,Kedah,Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar(sukar nak dikesan) Beliau beri penerangan kepada1. Polis Bukit Aman2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam) Bila dibaca kitab tidak akanterpengaruh dengan Kristian ini.

Seorang bekas paderi Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah)pernah menjadi paderi selama 23tahun.En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliausebagai paderi dikenakan 4 syarat:1. Tidak boleh hisap rokok,2. Tidak boleh minum arak,3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah,4. Tidak boleh kahwin.

Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua paderi Indonesia) bapak Bruto yangmenyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasatdan mereka ada lesen. Ketua paderi Kamaruddin Hj Ahmad Dalampada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaituKelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMANHARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA Sabda Rasulullah SAW:"Sebarkanlah walau satu ayat pun. Nescaya Allah memperbaiki bagimuamalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaatiAllah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenanganyang besar."

Mengikut rekod Jabatan Agama Islam, Selangor merupakan kawasan yg palingramai mempunyai penduduk Melayu Islam yg bertukar agama, bukan sahajakepada Kristian, tetapi juga kepada agama lain seperti Hindu. Keduanya,kawasan Kuala Lumpur dan diikuti dengan Pulau Pinang. Sejumlah kecil kesmurtad juga terdapat di negeri-negeri lain. Yang menyedihkan, terdapatbanyak kes-kes terbaru yg membabitkan remaja belasan tahun. Pada minggulepas, Jabatan Agama Islam telah berjaya menarik balik seorang remajaperempuan berusia 15 tahun yg bersekolah di sebuah sekolah di Puchong.Remaja ini telah menukar agama dan dilarikan untuk dikahwinkan dgn seorg ygberlainan agama. Di sebuah sekolah menengah di Pandan Jaya, 2 org remajaperempuan juga berjaya diselamatkan dari terus hanyut. Mengikut maklumat ygditerima dari 2 remaja ini, mereka selalu dibawa ke sebuah gereja (letaknyadi tepi highway Cheras); diajar dan diKristiankan oleh dua orang paderiwanita berbangsa Melayu. Sisters tersebut masih berada di gereja tersebut.Remaja-remaja tersebut diatas sekarang berada di Ulu Yam untuk pemulihanakidah. Kalau kita semua boleh recall, pada beberapa tahun lepas, terdapatseorg paderi Melayu yg bernama Jamaluddin telah memurtadkan ramai Melayu disebuah gereja di Bukit Gasing. Sekarang ini beliau telah kembali keMalaysia setelah beberapa tahun berada di luar negara; dan dinaikkanpangkat menjadi seorang Bishop dan berjanji akan mengKristiankan lebihramai warga Melayu di sini.

Terdapat satu kes; recently; dimana seorang anak Tan Sri telah melahirkanseorg bayi di sebuah hospital di Penang. Para petugas di hospital tersebutmembuat laporan kepada Jabatan Agama Islam setelah mencurigai sesuatu ygtidak kena sedang berlaku. Wanita tersebut hanya didatangi oleh sekumpulanyg pastinya bukan Islam. Malah wanita tersebut ingin menamakan bayitersebut (dilihat dari borang pendaftaran kelahiran) dgn nama yg jelasbukan nama seorg penganut Islam. Jabatan Agama Islan dgn kerjasama Perkimtelah berjaya membawa 'lari' wanita & bayi tersebut ke Selangor; danditempatkan buat masa ini di sebuah rumah kampung bersama-sama sebuahkeluarga Islam. Walau bagaimanapun, keluarga ini sering didatangi dandikacau oleh si'claimant' wanita tersebut. Wanita tersebut juga sedangdipulihkan.

Di Kedah yg suatu ketika dahulu sibuk dengan Black Metal , kini terdapatkumpulan baru yg menamakan diri mereka J.I.T. @ Jgn Ikut Tuhan. Mereka jugaterdiri dari remaja-remaja Melayu (lelaki & perempuan) dan telahmenolak kepercayaan kepada Allah. Cara mereka men'declare'kan diri merekafree-thinker adalah dengan cara masing-masing mencuri sebuah Al-Quran.Kemudian mereka akan mengadakan upacara yg berasingan. Remaja lelakiakan menghidupkan unggun api dan akan mengelilingi unggun tersebut sambilmengoyak-ngoyakkan helaian al-quran dan dibakar. Mereka juga memasukkantitisan darah mereka kedalam gelas yg telah bercampur dgn darahkambing kalau tak silap). Kemudian minum. Manakala kumpulan perempuan pula,modus operandi utk mengesahkan mereka bukan lagi Islam, ada sedikitkelainan. Remaja perempuan ini akan berbogel sambil mengoyak-ngoyakkanal-quran tersebut dan ditaburkan. Bagi menghina agama suci kita ini, merekamelakukan penzinaan dgn senior lelaki mereka di atas helaian yg koyaktersebut. Mengikut kata Zulkifli, Ketua Puteri kumpulan tersebut telahberjaya diselamatkan dan sekarang dalam peringkat pemulihan. Jabatan AgamaIslam dgn kerjasama Perkim masih lagi mencari ahli-ahli yg hanyut itu.

Saya ingin juga mengambil kesempatan ini untuk berkongsi pengalaman sayasendiri. Saya pernah mempunyai seorang senior ketika belajar di Terengganudahulu dan menjadi murtad pada tahun pertengahan 80-an.Dia boleh dikatakan rapat dgn saya. Seorg anak cikgu yg berasal dari Muar.Seorg pelajar yg pintar & rajin mengaji Al-Quran. Setelah tamat kursus,beliau pernah ditawarkan utk melanjutkan pelajaran ke US atas "YoungLecturer Scheme". Tetapi dihalang oleh ibunya kerana khuatir sesuatu ygtidak baik berlaku. Beliau seorg yg patuh pada perintah org tuanya punbersetuju. Tidak lama kemudian, kawan saya ini mendpt pekerjaan di sebuahsyarikat guaman yg terkenal di Kuala Terengganu. Di sana, bermulalah kisahyg sedih ini. Kawan saya ini telah berkenalan dgn anak tuan punya syarikatguaman ini; sehingga mengheret dia menjadi seorg penganut Kristian. Setelahberkawin di sebuah gereja di Kuala Terengganu, beliau pernah dtg mencarisaya; dan terakhir yg saya tahu, dia sudah mempunyai seorang anak perempuandan menjadi seorg penganut Kristian yg setia; rajin ke gereja danmenghayati Bible .

Tujuan saya bukan utk mengaibkan dia, tetapi untuk kita jadikan sempadan.Kisah Aisyah Bukhari dan kawan saya ini mempunyai persamaan; good religiousfoundation but got carried away. Missionary agama lain sungguh kuat darisegi bantuan kewangan; sebab itu ia semakin menular sekarang. Dulu, merekamenggunakan issionary mereka dgn cara berbuat baik, mengambil hati,bercinta dan berkahwin. Sekarang, golongan pelajar Islam pula yg dijadikanmangsa; kurang pasti cara mereka tackle. Pinta penceramah semalam, agardapat kita sama-sama mengambil ikhtibar dan melakukan sesuatu yg terbaikuntuk masa depan generasi Islam di Malaysia ini. Bagi yg mampu atau yg sudimenghulurkan sedekah; salurkan niat murni kepada PERKIM atau pihak ygberkenaan keranabantuan yg diterima tidak mencukupi. Dgn caruh dgn adanya sumber kewanganyg kukuh.

P/S:Tolonglah 'forward'kan e-mail ini kepada sahabat-sahabat kita.Tolonglah hindarkan anak-anak Melayu ISLAM kita daripada termakan racundakyah kritianisasi ini, di samping kita juga perlu menjaga diri kitasendiri.INSYA-ALLAH setiap usaha yang murni kerana ALLAH, akan diberkati!

INI ADALAH HANYA SEBAHAGIAN DARI KISAH REMAJA MELAYU KITA YANGMURTAD....TERDAPAT RAMAI LAGI YANG SUDAH TERPESONG AKIDAHMEREKA........Sekarang aku mintak kawan² semua tolong fowardkan email nipada seberapa ramai saudara² seagama kita semoga ia menjadi ikhtibar &peringatan... untuk manfaat bersama.


0 comments:

Post a Comment