Pages

Thursday, October 28, 2010

Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem


$7.00 pergi ke mahkamah di Selangor,



Kedah,Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar



(sukar nak dikesan) Beliau beri penerangan kepada



1. Polis Bukit Aman



2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam) Bila dibaca kitab tidak akan



terpengaruh dengan Kristian ini.





Seorang bekas paderi Abd Rahman Yaakob (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah)



pernah menjadi paderi selama 23



tahun.En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris. Beliau



sebagai paderi dikenakan 4 syarat:



1. Tidak boleh hisap rokok,



2. Tidak boleh minum arak,



3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah,



4. Tidak boleh kahwin.





Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua paderi Indonesia) bapak Bruto yang



menyediakan air ini. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat



dan mereka ada lesen. Ketua paderi Kamaruddin Hj Ahmad Dalam



pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu



Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.





PENGUMUMAN



HARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA Sabda Rasulullah SAW:



"Sebarkanlah walau satu ayat pun. Nescaya Allah memperbaiki bagimu



amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati



Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan



yang besar."





Mengikut rekod Jabatan Agama Islam, Selangor merupakan kawasan yg paling



ramai mempunyai penduduk Melayu Islam yg bertukar agama, bukan sahaja



kepada Kristian, tetapi juga kepada agama lain seperti Hindu. Keduanya,



kawasan Kuala Lumpur dan diikuti dengan Pulau Pinang. Sejumlah kecil kes



murtad juga terdapat di negeri-negeri lain. Yang menyedihkan, terdapat



banyak kes-kes terbaru yg membabitkan remaja belasan tahun. Pada minggu



lepas, Jabatan Agama Islam telah berjaya menarik balik seorang remaja



perempuan berusia 15 tahun yg bersekolah di sebuah sekolah di Puchong.



Remaja ini telah menukar agama dan dilarikan untuk dikahwinkan dgn seorg yg



berlainan agama. Di sebuah sekolah menengah di Pandan Jaya, 2 org remaja



perempuan juga berjaya diselamatkan dari terus hanyut. Mengikut maklumat yg



diterima dari 2 remaja ini, mereka selalu dibawa ke sebuah gereja (letaknya



di tepi highway Cheras); diajar dan diKristiankan oleh dua orang paderi



wanita berbangsa Melayu. Sisters tersebut masih berada di gereja tersebut.



Remaja-remaja tersebut diatas sekarang berada di Ulu Yam untuk pemulihan



akidah. Kalau kita semua boleh recall, pada beberapa tahun lepas, terdapat



seorg paderi Melayu yg bernama Jamaluddin telah memurtadkan ramai Melayu di



sebuah gereja di Bukit Gasing. Sekarang ini beliau telah kembali ke



Malaysia setelah beberapa tahun berada di luar negara; dan dinaikkan



pangkat menjadi seorang Bishop dan berjanji akan mengKristiankan lebih



ramai warga Melayu di sini.





Terdapat satu kes; recently; dimana seorang anak Tan Sri telah melahirkan



seorg bayi di sebuah hospital di Penang. Para petugas di hospital tersebut



membuat laporan kepada Jabatan Agama Islam setelah mencurigai sesuatu yg



tidak kena sedang berlaku. Wanita tersebut hanya didatangi oleh sekumpulan



yg pastinya bukan Islam. Malah wanita tersebut ingin menamakan bayi



tersebut (dilihat dari borang pendaftaran kelahiran) dgn nama yg jelas



bukan nama seorg penganut Islam. Jabatan Agama Islan dgn kerjasama Perkim



telah berjaya membawa 'lari' wanita & bayi tersebut ke Selangor; dan



ditempatkan buat masa ini di sebuah rumah kampung bersama-sama sebuah



keluarga Islam. Walau bagaimanapun, keluarga ini sering didatangi dan



dikacau oleh si'claimant' wanita tersebut. Wanita tersebut juga sedang



dipulihkan.





Di Kedah yg suatu ketika dahulu sibuk dengan Black Metal , kini terdapat



kumpulan baru yg menamakan diri mereka J.I.T. @ Jgn Ikut Tuhan. Mereka juga



terdiri dari remaja-remaja Melayu (lelaki & perempuan) dan telah



menolak kepercayaan kepada Allah. Cara mereka men'declare'kan diri mereka



free-thinker adalah dengan cara masing-masing mencuri sebuah Al-Quran.



Kemudian mereka akan mengadakan upacara yg berasingan. Remaja lelaki



akan menghidupkan unggun api dan akan mengelilingi unggun tersebut sambil



mengoyak-ngoyakkan helaian al-quran dan dibakar. Mereka juga memasukkan



titisan darah mereka kedalam gelas yg telah bercampur dgn darah



kambing kalau tak silap). Kemudian minum. Manakala kumpulan perempuan pula,



modus operandi utk mengesahkan mereka bukan lagi Islam, ada sedikit



kelainan. Remaja perempuan ini akan berbogel sambil mengoyak-ngoyakkan



al-quran tersebut dan ditaburkan. Bagi menghina agama suci kita ini, mereka



melakukan penzinaan dgn senior lelaki mereka di atas helaian yg koyak



tersebut. Mengikut kata Zulkifli, Ketua Puteri kumpulan tersebut telah



berjaya diselamatkan dan sekarang dalam peringkat pemulihan. Jabatan Agama



Islam dgn kerjasama Perkim masih lagi mencari ahli-ahli yg hanyut itu.





Saya ingin juga mengambil kesempatan ini untuk berkongsi pengalaman saya



sendiri. Saya pernah mempunyai seorang senior ketika belajar di Terengganu



dahulu dan menjadi murtad pada tahun pertengahan 80-an.



Dia boleh dikatakan rapat dgn saya. Seorg anak cikgu yg berasal dari Muar.



Seorg pelajar yg pintar & rajin mengaji Al-Quran. Setelah tamat kursus,



beliau pernah ditawarkan utk melanjutkan pelajaran ke US atas "Young



Lecturer Scheme". Tetapi dihalang oleh ibunya kerana khuatir sesuatu yg



tidak baik berlaku. Beliau seorg yg patuh pada perintah org tuanya pun



bersetuju. Tidak lama kemudian, kawan saya ini mendpt pekerjaan di sebuah



syarikat guaman yg terkenal di Kuala Terengganu. Di sana, bermulalah kisah



yg sedih ini. Kawan saya ini telah berkenalan dgn anak tuan punya syarikat



guaman ini; sehingga mengheret dia menjadi seorg penganut Kristian. Setelah



berkawin di sebuah gereja di Kuala Terengganu, beliau pernah dtg mencari



saya; dan terakhir yg saya tahu, dia sudah mempunyai seorang anak perempuan



dan menjadi seorg penganut Kristian yg setia; rajin ke gereja dan



menghayati Bible .





Tujuan saya bukan utk mengaibkan dia, tetapi untuk kita jadikan sempadan.



Kisah Aisyah Bukhari dan kawan saya ini mempunyai persamaan; good religious



foundation but got carried away. Missionary agama lain sungguh kuat dari



segi bantuan kewangan; sebab itu ia semakin menular sekarang. Dulu, mereka



menggunakan issionary mereka dgn cara berbuat baik, mengambil hati,



bercinta dan berkahwin. Sekarang, golongan pelajar Islam pula yg dijadikan



mangsa; kurang pasti cara mereka tackle. Pinta penceramah semalam, agar



dapat kita sama-sama mengambil ikhtibar dan melakukan sesuatu yg terbaik



untuk masa depan generasi Islam di Malaysia ini. Bagi yg mampu atau yg sudi



menghulurkan sedekah; salurkan niat murni kepada PERKIM atau pihak yg



berkenaan kerana



bantuan yg diterima tidak mencukupi. Dgn caruh dgn adanya sumber kewangan



yg kukuh.





P/S:Tolonglah 'forward'kan e-mail ini kepada sahabat-sahabat kita.



Tolonglah hindarkan anak-anak Melayu ISLAM kita daripada termakan racun



dakyah kritianisasi ini, di samping kita juga perlu menjaga diri kita



sendiri.INSYA-ALLAH setiap usaha yang murni kerana ALLAH, akan diberkati!





INI ADALAH HANYA SEBAHAGIAN DARI KISAH REMAJA MELAYU KITA YANG



MURTAD....TERDAPAT RAMAI LAGI YANG SUDAH TERPESONG AKIDAH



MEREKA........Sekarang aku mintak kawan² semua tolong fowardkan email ni



pada seberapa ramai saudara² seagama kita semoga ia menjadi ikhtibar &



peringatan... untuk manfaat bersama.


0 comments:

Post a Comment